Няколко идеи как оптимално да подредим обувките си

19.10.2020
 Няколко идеи как оптимално да подредим обувките си

Ако обувките ви са из цялата къща, гардеробът ви прелива, а вие току-що се видели мечтания цвят и модел, не унивайте! Няколко свежи идеи ще ви помогнат оптимално да се организирате и освободите така ценното място в долната част на гардероба,...разбира се, за още някой друг чифт.

Има място за всяка обувка и всяка обувка да си знае мястото

Започнете с това основно правило. Всеки чифт трябва да си има определено място. Разделете обувките на две основни групи. Първа група включва тези, които носите почти всеки ден. Те трябва да са лесно достъпни, винаги под ръка. Втора група са всички останали, които рядко обувате, предназначени за специални ситуации. Тях може да ги поставите високо и далеч от погледа ви. Следващата стъпка е да направите допълнителна категоризация на всекидневните обувки според типа и предназначението им. Така например, обувките ви за работа са в една подгрупа, а тези за спорт в друга. Помислете внимателно как да изберете категориите, така че максимално бързо да се ориентирате при нужда.      

Не оставяйте повече от два чифта в коридора до вратата

По принцип най-добре е въобще да не държите обувки на пода, въпреки че инстинктивно всеки от нас намира за най-лесно да събуе и остави обувките и маратонките си до вратата. Така с времето ако не овладеем този инстинкт, ще се получи купчина от кецове, маратонки, чехли, сандали и какво ли още не. Все пак, ако настоявате на ползвате мястото в коридора, дръжте не повече от два чифта и винаги добре подредени.

Помислете внимателно, дали реално се нуждаете от допълнителен шкаф или друго приспособление

Прегледайте отново всичките си обувки. Вероятно сред тях има стари, захабени или излезли от мода модели, които не бихте носели повече. Най-полезният начин да се освободите от тях е да ги предадете в пунктове за употребявани дрехи и обувки. Може би там те ще открият своя втори живот, а вие ще разчистите място за новия сезон.

Ако обаче сте от хората ценители и "колекционери" на обувки, то определено ще има нужда да инвестирате малко средства в допълнително приспособление за съхранение на своята колекция. Предлагаме ви няколко варианта по-долу.

Вертикална стойка за обувки

Оптимално решение за компактни жилища. На по-горните рафтове поставете обувките, които рядко ползвате или са извън сезон, а на по-долните тези, които са за всекидневна употреба.
Вертикална стойка за обувки

Хоризонтална стойка за обувки

Класическо и ергономично решение. Може да се постави в гардеробна, гараж или всяко друго складово помещение. Предлага се в множество варианти и размери. Ако имате достатъчно място, сложете такава стойка дори в коридора. 
Хоризонтална стойка за обувки

Стойка за обувки зад вратата

Не е от най-красивите решения, но за сметка на това доста практично, особено за актуалните ви сезонни обувки.
Стойка за обувки зад вратата

Вертикални закачлки за обувки, чехли и сандали

Може би най-оптималният начин за съхранение на чехли, сандали и обувки без кутии. Кутиите за обувки, въпреки че помагат за по-добра организация, сами по себе си заемат прекалено много място. Препоръчваме да се освободите от тях в повечето случаи.  
Закачалка за обувки, чехли и сандали

Кошници за кецове и гуменки

Спортните обувки като цяло са непретенциозни и сравнително издръжливи, затова без проблем може да спестите ценно място в гардероба, като ги съберете заедно в специален кош или кошница. Ако няма да ги ползвате много време, не забравяйте да ги почистите преди да ги складирате.   
Кош за кецове и гуменки
 

Напиши коментар

    Лош           Добър
Верификация


Как да изберем подходящия размер обувки?

07.09.2020
Изборът на точните обувки е инвестиция във вашето здраве. Но как да изберете тези, които ще осигурят нужния комфорт за вашите крака? Започнете от стъпалото. Събуйте се и стъпете върху чист лист хартия или картон. Очертайте внимат..
 Как да изберем подходящия размер обувки?

5 най-често използвани материала за изработка на обувки

05.10.2020
Една от най-важните характеристики при дизайна на нови обувки, наред с формата и цвета, е основният материал, от който те са изработени. Изборът на конкретен материал се определя до голяма степен от предназначението на обувката, п..
 5 най-често използвани материала за изработка на обувки

За ползата от обувките или колко е важно да носим обувки

26.10.2020
Въпросът дали се нуждаем от обувки е тема на нестихващ дебат особено за апологетите на босото бягане. Според историци маратонците на Древна Елада са тичали боси или понякога обути в мокасини с много тънки подметки. Тази практика е..
 За ползата от обувките или колко е важно да носим обувки

Полезни съвети при покупка на нови обувки

09.11.2020
Предстои ви покупка на нови обувки, маратонки или кецове - ето няколко практични съвета, които ще ви помогнат да направите правилен избор. 1. Обувката трябва да е съобразена с формата на крака ви, а не обратното Много е важно но..
 Полезни съвети при покупка на нови обувки

Как да изберем подходящи маратонки за бягане?

07.03.2022
Като начало трябва да знаете, че няма марка или модел маратонки, които да са най-добрият и перфектен избор за всеки един от нас. С малко усилия и опит обаче е възможно да откриете вашите спортни обувки, в които ще се чувствате най..
 Как да изберем подходящи маратонки за бягане?