Как да изберем подходящия размер обувки?

07.09.2020
 Как да изберем подходящия размер обувки?

Изборът на точните обувки е инвестиция във вашето здраве. Но как да изберете тези, които ще осигурят нужния комфорт за вашите крака?

Започнете от стъпалото. Събуйте се и стъпете върху чист лист хартия или картон. Очертайте внимателно формата на всяко едно стъпало поотделно. След това наложете върху очертаното една по една обувките, които вече притежавате. Ако сте като повечето хора, най-удобните ви обувки ще паснат най-точно върху очертаните стъпала.

Обърнете внимание на онези обувки, които ви причиняват дискомфорт. Ако сте жена, това най-вероятно са обувки тесни отпред или на високи токчета. Вгледайте се внимателно дали не са по-тесни или по-къси от стъпалата ви.

Когато сте готови и вече сте решили да замените старите и неудобни обувки в гардроба, ето няколко полезни съвета:

  1. Изчакайте до следобед преди да премерите нови обувки - човешките крака нормално се разширяват през деня, а при по-топло време могат и леко да се подуят.
  2. Пробвайте обувките с чорапи подобни на тези, с които ще ги носите след това.
  3. Обуйте и двете обувки. Ако единият ви крак е по-широк от другия, то изберете размера, който пасва на по-широкия крак.
  4. Уверете се, че разстоянието между палеца и вътрешността на обувката е между половин и един сантиметър.
  5. Разтъпчете малко новите обувки. Усещате ли напрежение около глезените? Стабилна ли е петата ви или се подплъзва? Не разчитайте на това, че ще се отпуснат с времето. Трябва да ви паснат от самото начало.
  6. Доверете се на своето усещане повече отколкото на размера посочен на обувката. Размерите варират при различните производители.
  7. Проверете вътрешността на обувките за етикети, шевове или други останали материали.
  8. Внимателно огледайте подметката. Стабилна ли изглежда? Стъпете върху твърда и по-мека повърхност, за да направите разлика.

Успех!

 

Напиши коментар

    Лош           Добър
Верификация


Как да почистим маратонките си в домашни условия?

21.09.2020
Маратонките като цяло не изискват специални грижи, но все пак от време на време трябва и да ги почистваме. Целта не е да ги направим да ухаят на мента, а само да отстраним засъхналата кал и пот, които съществено могат да съкратят ..
 Как да почистим маратонките си в домашни условия?

Няколко идеи как оптимално да подредим обувките си

19.10.2020
Ако обувките ви са из цялата къща, гардеробът ви прелива, а вие току-що се видели мечтания цвят и модел, не унивайте! Няколко свежи идеи ще ви помогнат оптимално да се организирате и освободите така ценното място в долната част на..
 Няколко идеи как оптимално да подредим обувките си

Полезни съвети при покупка на нови обувки

09.11.2020
Предстои ви покупка на нови обувки, маратонки или кецове - ето няколко практични съвета, които ще ви помогнат да направите правилен избор. 1. Обувката трябва да е съобразена с формата на крака ви, а не обратното Много е важно но..
 Полезни съвети при покупка на нови обувки

Как да изберем обувки с правилните подметки?

30.11.2020
Повечето хора не обръщат особено внимание на подметката при покупката на нови обувки. Малко са тези, които знаят максимата: 'Струва си да дадеш повече пари за това, което е между теб и земята: матрак, обувки, гуми и т.н.'. Несъобр..
 Как да изберем обувки с правилните подметки?