2 хай-тек иновации, които ще променят обувната индустрия

12.10.2020
 2 хай-тек иновации, които ще променят обувната индустрия

Иновативните решения с ускоряващи темпове са на път да променят хода на много от съществуващите днес индустрии, в това число и обувната индустрия. Като се започне от усъвършенстване и автоматизиране на производствения процес и се премине през възприемането на нови техники за продуктов дизайн, все повече установени производители на обувки осъзнават значимостта от въвеждането на цялостен иновативен подход в текущия си бизнес модел.

От няколко години два значими технологични тренда бунят духовете и са пред прага на разтърсващи промени в обувната промишленост. 3D принтирането и виртуалната реалност носят в себе си заряд, който е способен да предефинира производството на обувки и маратонки и да го постави на изцяло нова основа.

3D принтиране

3D принтерите стават все по-ефективни и прецизни, особено що се отнася до цената на производство. Някои от водещите компания за обувки и маратонки вече обявиха свои планове да започнат експериментално производство, прилагайки новата технология. Други предпочитат да изчакат по-добро ценово съотношение, за да стартират директно с масово производство. По-рано или по-късно, бъдещите ползи от 3D принтирането са вече на лице. То ще позволи на производителите на обувки и маратонки да възприемат персонален подход към своите клиенти, като по-младото поколение със сигурност би се възползвало от възможността за уникален дизайн и производство на свои собствени обувки.

Виртуална реалност

Използването на очила за виртуална реалност е един чудесен начин да се ангажира потенциалния потребител, като се потопи в подходяща атмосфера и изпита почти на живо качествата на новия продукт. Без да е нужно разширяване на физическия капацитет на магазина бъдещите потребители ще могат да тестват новите обувки или маратонки дори от вкъщи. Производителите от своя страна ще получат реално-виртуална обратна връзка за предпочитанията на своите клиенти и техните препоръки преди да е започнал истинският масов производствен процес.

Макар все още да не сме чак толкова близо до практическото приложение на тези две технологии, едно е сигурно - начинът, по който купуваме и произвеждаме обувки ще се промени. В каква степен? Предстои да видим.

 

Напиши коментар

    Лош           Добър
Верификация


5 най-често използвани материала за изработка на обувки

05.10.2020
Една от най-важните характеристики при дизайна на нови обувки, наред с формата и цвета, е основният материал, от който те са изработени. Изборът на конкретен материал се определя до голяма степен от предназначението на обувката, п..
 5 най-често използвани материала за изработка на обувки

За ползата от обувките или колко е важно да носим обувки

26.10.2020
Въпросът дали се нуждаем от обувки е тема на нестихващ дебат особено за апологетите на босото бягане. Според историци маратонците на Древна Елада са тичали боси или понякога обути в мокасини с много тънки подметки. Тази практика е..
 За ползата от обувките или колко е важно да носим обувки

Какво означават знаците за вида на материалите при обувките?

16.11.2020
Най-често задаваният въпрос при покупката на нови обувки е от какви материали са изработени. Според европейската директива за означаване в обувната индустрия всички видове материали попадат в четири основни категории: кожа, кожа с..
 Какво означават знаците за вида на материалите  при обувките?

Как да изберем обувки с правилните подметки?

30.11.2020
Повечето хора не обръщат особено внимание на подметката при покупката на нови обувки. Малко са тези, които знаят максимата: 'Струва си да дадеш повече пари за това, което е между теб и земята: матрак, обувки, гуми и т.н.'. Несъобр..
 Как да изберем обувки с правилните подметки?