Как да измерим стъпалото си стъпка по стъпка?

30.09.2022
 Как да измерим стъпалото си стъпка по стъпка?

Неподходящият размер обувки е една от най-честите причини за сериозни наранявания на стъпалото и глезена, негативна промяна в стойката на тялото при движение както и изкривявания и постоянни болки в долната част на гърба. За щастие, за да определим правилния размер обувки не се изискват някакви специални умения. Всеки един от нас може да го направи сравнително бързо и лесно в домашни условия с няколко подръчни материала.

СТЪПКА 1 - Подготовка

Стъпка 1

 

Като начало имаме нужда от следното:

  1. Лист хартия с размер по-голям от стъпалото ни - 2 броя
  2. Залепваща лента
  3. Нещо за писане - молив, химикалка, фулмастер
  4. Линийка или шивашки метър

Вземете единия лист хартия и го фиксирайте за пода с помощта на залепващата лента така, че да не се движи напред, назад и встрани. Подът трябва да е равен и твърд. Поставете едно от стъпалата си върху празния лист хартия. Стъпете здраво и стабилно с цялата си тежест. Кракът ви може да е бос или обут с чорап, който планирате да носите с конкретния чифт обувки. Препоръчваме ви да направите това в следобедните часове, когато човешкото стъпало обикновено придобива реалните си размери за деня.

СТЪПКА 2 - Очертаване на стъпалото

Стъпка 2

 

След като сте стъпили стабилно с цялата си тежест върху листа хартия, започнете бавно да очертавате стъпалото си. Внимавайте да държите молива перпендикулярно, а не под ъгъл, за да се получат правилните очертания. Най-добре е ако имате някой до вас да ви помогне, докато вие стоите изправени, а тежестта на тялото ви е разпределена равномерно между двата крака.

Повторете процедурите от СТЪПКА 1 и СТЪПКА 2 и за втория крак. Важно е да очертаете и двете си стъпала, защото много често има разлика между двата крака.

СТЪПКА 3 - Измерване на дължината

Стъпка 3

 

Използвайте линийката или шивашкия метър, за да измерите разстоянието между двете най-отдалечени точки - от петата отзад до най-издадената точка при пръстите отпред. Измерете и запишете дължините и на двете стъпала. Вземете под внимание по-големия размер.

Към така измерената по-голяма дължина добавете половин сантиметър. Полученият резултат е дължината на стелката, която търсите.

 

Напиши коментар

    Лош           Добър
Верификация


Какво означават знаците за вида на материалите при обувките?

16.11.2020
Най-често задаваният въпрос при покупката на нови обувки е от какви материали са изработени. Според европейската директива за означаване в обувната индустрия всички видове материали попадат в четири основни категории: кожа, кожа с..
 Какво означават знаците за вида на материалите  при обувките?

Прекалено дълги връзки за обувки - как да ги скъсим

28.09.2020
Случвало ли ви се е да си купите нови обувки и да откриете впоследствие, че връзките им са твърде дълги? Прекалено дългите връзки естетически не изглеждат добре, а понякога могат да бъдат опасни и за здравето ви. Много често те се..
 Прекалено дълги връзки за обувки - как да ги скъсим

2 хай-тек иновации, които ще променят обувната индустрия

12.10.2020
Иновативните решения с ускоряващи темпове са на път да променят хода на много от съществуващите днес индустрии, в това число и обувната индустрия. Като се започне от усъвършенстване и автоматизиране на производствения процес и се ..
 2 хай-тек иновации, които ще променят обувната индустрия

Как да изберем подходящия размер обувки?

07.09.2020
Изборът на точните обувки е инвестиция във вашето здраве. Но как да изберете тези, които ще осигурят нужния комфорт за вашите крака? Започнете от стъпалото. Събуйте се и стъпете върху чист лист хартия или картон. Очертайте внимат..
 Как да изберем подходящия размер обувки?