Прекалено дълги връзки за обувки - как да ги скъсим

28.09.2020
 Прекалено дълги връзки за обувки - как да ги скъсим

Случвало ли ви се е да си купите нови обувки и да откриете впоследствие, че връзките им са твърде дълги? Прекалено дългите връзки естетически не изглеждат добре, а понякога могат да бъдат опасни и за здравето ви. Много често те се развързват сами, закачат се случайно за странични предмети докато ходите, неволно ги настъпвате, препъвате се в тях. За да се избавите от подобни ситуации, не е задължително да си купувате нови връзки за обувки всеки път. С помощта на няколко подръчни средства в домашна обстановка лесно може да скъсите оригиналните връзки и така да се отървете от този досаден проблем.

Ето от какво имате нужда преди да започнете: обувки с дълги връзки, ножици, шивашки метър или линийка, маркер, бавносъхнещо лепило, безцветен скоч или лейкопласт, запалка и изолационни тръбички за ел. връзки.

Три пъти мери, един път режи

  • За да решите колко да отрежете, обуйте обувките и направете любимия си възел. Обърнете внимание каква част от връзките остава в излишък от двете страни на възела.
  • Докато сте обути, използвайте шивашкия метър или линийката, за да измерете излишъка от двете страни.
  • Събуйте обувките и маркирайте измереното разстояние от двата края. Важно е да отбележите едно и също разстояние от двата края, а не само от единия край за всяка една от връзките.
  • След като сте се уверили, че сте отбелязали коректно правилното разстояние, вземете ножицата и отрежете от двата края по равно.

Оформяне на краищата

  • Вземете безцветния скоч и го увийте няколко пъти около новите краища на връзките, така че да се получи сравнително твърд край. Ако след това се подават конци, подравнете с ножицата.
  • Капнете няколко капки от лепилото на върха на всеки край, изчакайте малко да позасъхне и го притиснете леко с пръсти, за да подпомогнете процеса на абсорбация и оформите дебелината на краищата. Ако предпочитате по-дебели краища, повторете операцията, след като лепилото изсъхне. Използвайте ножицата за по-прецизно оформяне. Не използвайте моментно лепило, за да не залепне по ръцете ви.
  • Вземете изолационните тръбички и ги отрежете според желаната дължина, обикновено около 1.5 - 2 см. Изберете тръбички с диаметър 4, 5 мм за по-лесно поставяне.
  • Поставете облепените краища на връзките в отрязаните по размер тръбички и съвсем леко нагрейте със запалката на разстояние 5-6 см. Изолационните тръбички са изработени от материал, който ще се свие и ще прилепне плътно към връзките.

Новите ви стари връзки са готови. Вече можете да ги навържете обратно на обувките по любимия ви начин.

 

Напиши коментар

    Лош           Добър
Верификация


4 лесни начина да завържете маратонките

14.09.2020
Има много начини да завържете маратонките си, но някои от тях са по-лесни, бързи и практични. Предлагаме ви 4 техники, които да опитате и дори да научите детето си на тях. За целта се нуждаете единствено от любимия си чифт маратон..
 4 лесни начина да завържете маратонките

Как да почистим маратонките си в домашни условия?

21.09.2020
Маратонките като цяло не изискват специални грижи, но все пак от време на време трябва и да ги почистваме. Целта не е да ги направим да ухаят на мента, а само да отстраним засъхналата кал и пот, които съществено могат да съкратят ..
 Как да почистим маратонките си в домашни условия?

5 най-често използвани материала за изработка на обувки

05.10.2020
Една от най-важните характеристики при дизайна на нови обувки, наред с формата и цвета, е основният материал, от който те са изработени. Изборът на конкретен материал се определя до голяма степен от предназначението на обувката, п..
 5 най-често използвани материала за изработка на обувки

Естествена кожа или еко кожа – как да ги разпозная?

02.11.2020
Според общото мнение естествената кожа традиционно е най-предпочитаният материал за изработка на висококачествени мъжки и дамски обувки. На пазара обаче вече се предлагат голям брой синтетични заместители, които съвсем не отстъпва..
 Естествена кожа или еко кожа – как да ги разпозная?