Как да измерим стъпалото си стъпка по стъпка?

30.09.2022
 Как да измерим стъпалото си стъпка по стъпка?

Неподходящият размер обувки е една от най-честите причини за сериозни наранявания на стъпалото и глезена, негативна промяна в стойката на тялото при движение както и изкривявания и постоянни болки в долната част на гърба. За щастие, за да определим правилния размер обувки не се изискват някакви специални умения. Всеки един от нас може да го направи сравнително бързо и лесно в домашни условия с няколко подръчни материала.

СТЪПКА 1 - Подготовка

Стъпка 1

 

Като начало имаме нужда от следното:

  1. Лист хартия с размер по-голям от стъпалото ни - 2 броя
  2. Залепваща лента
  3. Нещо за писане - молив, химикалка, фулмастер
  4. Линийка или шивашки метър

Вземете единия лист хартия и го фиксирайте за пода с помощта на залепващата лента така, че да не се движи напред, назад и встрани. Подът трябва да е равен и твърд. Поставете едно от стъпалата си върху празния лист хартия. Стъпете здраво и стабилно с цялата си тежест. Кракът ви може да е бос или обут с чорап, който планирате да носите с конкретния чифт обувки. Препоръчваме ви да направите това в следобедните часове, когато човешкото стъпало обикновено придобива реалните си размери за деня.

СТЪПКА 2 - Очертаване на стъпалото

Стъпка 2

 

След като сте стъпили стабилно с цялата си тежест върху листа хартия, започнете бавно да очертавате стъпалото си. Внимавайте да държите молива перпендикулярно, а не под ъгъл, за да се получат правилните очертания. Най-добре е ако имате някой до вас да ви помогне, докато вие стоите изправени, а тежестта на тялото ви е разпределена равномерно между двата крака.

Повторете процедурите от СТЪПКА 1 и СТЪПКА 2 и за втория крак. Важно е да очертаете и двете си стъпала, защото много често има разлика между двата крака.

СТЪПКА 3 - Измерване на дължината

Стъпка 3

 

Използвайте линийката или шивашкия метър, за да измерите разстоянието между двете най-отдалечени точки - от петата отзад до най-издадената точка при пръстите отпред. Измерете и запишете дължините и на двете стъпала. Вземете под внимание по-големия размер.

Към така измерената по-голяма дължина добавете половин сантиметър. Полученият резултат е дължината на стелката, която търсите.

 

Напиши коментар

    Лош           Добър
Верификация


4 лесни начина да завържете маратонките

14.09.2020
Има много начини да завържете маратонките си, но някои от тях са по-лесни, бързи и практични. Предлагаме ви 4 техники, които да опитате и дори да научите детето си на тях. За целта се нуждаете единствено от любимия си чифт маратон..
 4 лесни начина да завържете маратонките

5 най-често използвани материала за изработка на обувки

05.10.2020
Една от най-важните характеристики при дизайна на нови обувки, наред с формата и цвета, е основният материал, от който те са изработени. Изборът на конкретен материал се определя до голяма степен от предназначението на обувката, п..
 5 най-често използвани материала за изработка на обувки

Как да изберем и купим обувки онлайн?

15.09.2022
Покупка на нови обувки онлайн - харесвате си обувки в интернет, добавяте ги в количката, попълвате данните си за доставка, кликвате върху бутона изпрати поръчката и готово. Звучи елементарно и просто, но не съвсем. Обувките са мож..
 Как да изберем и купим обувки онлайн?

Как да изберем подходящия размер обувки?

07.09.2020
Изборът на точните обувки е инвестиция във вашето здраве. Но как да изберете тези, които ще осигурят нужния комфорт за вашите крака? Започнете от стъпалото. Събуйте се и стъпете върху чист лист хартия или картон. Очертайте внимат..
 Как да изберем подходящия размер обувки?